Окончателно - съдът освободи под домашен арест Васил Божков. Той

...
Окончателно - съдът освободи под домашен арест Васил Божков. Той
Коментари Харесай

След 11 дни под стража Васил Божков вече е под домашен арест с електронна гривна

Окончателно - съдът освободи под домакински арест Васил Божков. Той ще носи  електронна гривна. Дотук се стигна, откакто отбраната на предприемача апелира непрекъснатия му арест.
Днес стана ясно, че на Божков през вчерашния ден са били предявени обвинявания по друго дело за нелегално държане културни исторически полезности и пране на пари. Там му е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция ” в размер на един милион и половина лв..
Под засилена защита и строги ограничения за сигурност Божков беше конвоиран в Софийския апелативен съд. Пред залата го посрещнаха симпатизанти на партия „ Българско лято ”, обвързвана точно с предприемача. В съда беше и синът на Божков Антон.
„ Никой не ни провежда. Когато разбрах, че ще има подобен правосъден развой и че може да се участва, взех решение да дойда ”, изясни Надя Вълева.
Защитата на Божков изиска той бъде освободен с най-леката мярка за неотклонение. Самият предприемач съобщи: „ Не се окайвам, само че на 67 години не е елементарно в ареста ”.> „ Някой желаеше несъмнено да бъде в ареста. Защото аз по различен метод не мога да си го обясня. Тези изчаквания – първо едното дело, след това второто. Логично беше за мен нареченото криминално дело, което е най-тежкото, тъй като там има опит за убийства и така нататък - то да бъде импортирано първо, обаче както виждате, редът се промени ”, уточни юристът на Божков Георги Гатев.
Според съда за част от обвиняванията против Божков има доказателства. Основно той дава отговор за незаконна група за изнудване, подкупи и ощетяване на хазната с такси от хaзартния му бизнес. Магистратите одобриха, че заплахата той да се укрие е намаляла. От прокуратурата показаха, че Божков има активи в Монголия, Молдова, Кипър и офшорни зони.
„ Съдът постанови своя акт. Актът на съда е домакински арест - финален. Влиза в действие. И същият следва да бъде изпълнен още през днешния ден след приемането му в органите на Главна дирекция „ Охрана ” и ГДИН ”, съобщи наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.
Днес в съда беше импортирано искане на прокуратурата Божков да бъде арестуван по друго дело. По-късно то беше оттеглено.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР