Окончателно приключи сагата с Тошко Тодоров - Машора, който бе

...
Окончателно приключи сагата с Тошко Тодоров - Машора, който бе
Коментари Харесай

Неописуема радост за Машора! Името му вече не свети в червен...

Окончателно завърши сагата с Тошко Тодоров - Машора, който бе задържан в събота край Бургас. Окръжният съд в морския град през днешния ден се произнесе по Европейската заповед за арест, която бе дейна в масивите на Министерство на вътрешните работи, макар че предходната година пловдивските магистрати излязоха с решение по проблема. В последна сметка развоя на събитията за Машора и фамилията му е добър - досъдебното произвеждане е прекъснато. Причината е, че то е огледално на формираното през предходната година в Окръжния съд в Пловдив, сподели пред " Марица " неговият юрист Гънчо Гънчев. Освен това съдът се позовал на фундамента в европейското правосъдие - Non bis in idem, който гласи, че никой не може да бъде съден два пъти за едно и също нещо.

От Министерството на правораздаването са уверили адв. Гънчев, че към този момент е изпратено към гръцката страна решението на окръжните магистрати в Пловдив, постановено през ноември предходната година. В резултат на това името на Машора към този момент не е с алена бюлетина, а свети в зелено, което значи, че мъжът от Столетово към този момент може да не се тормози, че ще бъде арестуван за трети път, пътувайки из България.

Припомняме, че Машора бе задържан за повторно в събота, до момента в който пътува дружно със брачната половинка и внучето си. Причината бе, че при инспекцията чиновници на реда откриват, че към момента е в действие европейската заповед за арест и настояването за екстрадиция от гръцка страна.

Първият път Тошко Тодоров попадна в ареста по съмнение за подкрепяне на незаконни мигранти. Няколко месеца по-рано той продал кемпера си, след което със същото возило край Драма са транспортирани мигранти. Сагата продължи дълго време, като Машора го грозяха 224 години затвор съгласно гръцкото законодателство. В последна сметка магистратите в Пловдив отхвърлиха да позволен изгонването му в Гърция. Но през последната събота кошмарът се повтори. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР