окончателно потвърди решение на КЗК от 2017-та година, с което

...
окончателно потвърди решение на КЗК от 2017-та година, с което
Коментари Харесай

ВАС потвърди решение на КЗК, с което преди 3 години санкционира ЧЕЗ с над 2 млн. лева

окончателно удостовери решение на Комисия за защита на конкуренцията от 2017-та година, с което наложи над 2 млн. лв. имуществени наказания на предприятия от икономическата група на ЧЕЗ. Комисията за защита на конкуренцията тогава откри, че предприятията ползват обща тактика и практики, с които дискриминират самостоятелните търговци отвън съответните групи и лимитират търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени.
На " ЧЕЗ систематизиране България “ АД наложи имуществена глоба в размер 1 057 140 лева за нарушаването по член 21 от Закон за защита на конкуренцията, изразяващо се в корист с господстващо състояние, с която се лимитира търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени. Нарушението е осъществено посредством продан на основна информация сред предприятия от икономическата група на ЧЕЗ за клиенти, които минават от доставка по контролирани към доставка по свободно контрактувани цени. Също и посредством възпрепятстване на процеса на първична промяна на крайния доставчик с снабдител по свободно контрактувани цени.
 На първо четене: Върховен административен съд няма да преглежда тъжби на лишени от независимост На първо четене: Върховен административен съд няма да преглежда тъжби на лишени от независимост
Върховният административен съд (ВАС) няма да преглежда производства по тъжби на лица, лишени от независимост. Това реши Народното събрание с признати...
Санкцията на " ЧЕЗ електро България “ от 1 136 400 лева е за корист с господстващо състояние, с която се дискриминират самостоятелните търговци отвън икономическата група на ЧЕЗ и се лимитира търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени посредством реализиране на продан на основна информация сред предприятия от икономическата група на ЧЕЗ за клиенти, които минават от доставка по контролирани към доставка по свободно контрактувани цени, оповестяват от Комисия за защита на конкуренцията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР