Окончателно: Домакинствата излизат на свободния пазар на ток от 2026

...
Окончателно: Домакинствата излизат на свободния пазар на ток от 2026
Коментари Харесай

Вечерни новини: Регулираните цени на тока отпадат формално; Професия „брокер“ става задължителна

Окончателно: Домакинствата излизат на свободния пазар на ток от 2026 година
Парламентът одобри на второ четене измененията на Закона за енергетиката, които плануват либерализация на пазара на електрическа сила за битовите консуматори. Измененията плануват Националната електрическа компания (НЕК) от 1 юли 2024 година да престане да бъде публичен снабдител и да се отстранен квотите на производители за контролирания пазар.
Шенген против газ от Черно море: Спорът сред Австрия и Румъния се разраства
Дипломатическият спор сред Австрия и Румъния, който стартира преди месец поради ветото върху желанието на северната ни съседка да влезе в Шенген, продължава. След като стана ясно, че Букурещ ще изиска от Европейски Съюз отплата за загубите от недопускането ѝ в европейското пространство за свободно придвижване и даже се закани да съди Австрия, в този момент въпросът се придвижва в Черно море.
Държавата вкарва наложително обучение за имотните брокери
България e една от дребното страни в Европейския съюз, в която липсва какъвто и да било тип регулация на пазара на недвижими парцели. Вероятно заради тази причина  тази активност у нас постоянно се прави от непрофесионалисти, а подвеждането на коиентите и откровените измами са процедура. За да реши проблемите на този пазар, страната е решила поетапно да вкара регулация на бранша.
Кабинетът „ Денков “ остави въглищата в Пътната карта за климатична индиферентност
В Пътната карта на България за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година въглищните централи остават живи или най-малко до момента в който това не бъде предоговорено. Това излиза наяве от решение на Министерския съвет, който е актуализирал стратегическия документ в сходство с въглищното съглашение, реализирано сред министър-председателя, членове на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните.
Електрическите коли в България нарастват с 33%
Регистрацията на електрически коли в България регистрира растеж от над 33% за последните шест месеца на тази година. У нас техният брой, към октомври е 9889. Това излиза наяве от данни на Националната браншова организация за електрическа подвижност – ИКЕМ посредством портала за отворени данни data.egov.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР