Окончателно бившият играч по League of Legends, съосновател и съсобственик

...
Окончателно бившият играч по League of Legends, съосновател и съсобственик
Коментари Харесай

Карлос “ocelote” Родригес вече не е изпълнителен директор на G2 Esports

Окончателно някогашният състезател по League of Legends, съосновател и съсобственик на G2 Esports, Карлос “ocelote ” Родригес подаде оставката си като изпълнителен шеф на клуба. От компанията оповестиха раздялата, откакто в началото Родригес бе подложен в насилствен неплатен 8-седмичен отпуск, след скандалните фрагменти, които се появиха в интернет пространството, показващи по какъв начин той чества с Андрю Тейт, против който се водеше следствие за трафик на дами. Това предизвика извънредно огромна реакция от почитателите на G2, които недоволстваха по отношение на дейностите на “ocelote ” и го подложиха на сериозен напън в обществените мрежи.

„ Не поддържаме мизогинията в каквато и да е форма. Продължаваме да имаме за цели приемствеността и поддръжката за разнообразна гейминг общественост “, написаха от управлението.

Родригес бе изп. шеф на G2 от 2015-та, като по това време фокусът на компанията бе върху League of Legends, само че с годините портфолиото се разви мощно, като включваше и напълно дамски сформира. Клубът не получи право да се състезава в лигата на Riot Games по VALORANT, а съгласно слуховете това се е случило точно поради празненствата на Родригес със скандалната персона на Андрю Тейт.

фотография: gettyimages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР