Окончателният индекс на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI)

...
Окончателният индекс на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI)
Коментари Харесай

Eврозоната може да избегне твърдото икономическо приземяване

Окончателният показател на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI) на " Стандарт енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global) за еврозоната, считан за добър индикатор за икономическото " здраве ", се увеличи до 49,3 през декември от 47,8 през ноември и над предварителната оценка от 48,8, добавя Ройтерс.

 

Макар и показателят да е към момента под границата от 50, разделяща растежа от свиването, от юли до декември се регистрира петмесечен връх.

 

" Икономиката на еврозоната продължи да се утежнява през декември, само че силата на спада се забавя за втори следващ месец, условно сочейки стесняване на стопанската система, което може да е по-леко от в началото предстоящото “, споделя Джо Хейс, старши икономист в " Стандарт енд Пуърс Глоубъл ".

 

" Въпреки това в резултатите от изследването има малко доказателства, които да допускат, че стопанската система на еврозоната може скоро да се върне към важен и постоянен напредък. "

 

Проучване на Ройтерс през декември предвижда, че стопанската система на района се е свила с 0,3 на 100 през последното тримесечие и се чака, че ще го направи с 0,4 на 100 през актуалното тримесечие.

 

Цялостното търсене понижа за шести следващ месец, въпреки и с по-бавни темпове, в сравнение с се смяташе в началото, демонстрират още данните на " Стандарт енд Пуърс Глоубъл ". Индексът Пи Ем Ай за новия бизнес отскочи до 47,0 от 45,8, удобно над първичната оценка от 46,5.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР