Окончателните данъци върху доходите от чужбина на местните физически лица

...
Окончателните данъци върху доходите от чужбина на местните физически лица
Коментари Харесай

Не забравяйте да деклалирирате в НАП доходите си от чужбина

Окончателните налози върху приходите от чужбина на локалните физически лица към този момент се заявяват един път годишно с подаването на годишна данъчна декларация за облагане на приходите. Срокът за обявление и внасяне на дължимия финален налог за приходи, добити през 2017 година, е до 30 април 2018 г. 
До края на 2016 година дължимият финален налог за приходите от чужбина се внасяше настоящо, до края на месеца, идващ тримесечието на придобиването на приходите, и се заявяваше с подаване на декларацията за дължими налози по член 55 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Отделно от това, получените през годината приходи се заявиха в Приложение № 8 на годишната данъчна декларация за облагане на приходите (по член 50 от ЗДДФЛ) за годината на придобиването им. 
От началото на 2017 година, както приходите, по този начин и дължимият за тях финален налог, подлежат на обявление от локалните физически лица единствено в годишната данъчна декларация. Данните се попълнят още веднъж в Приложение № 8.
Новият ред за обявление и внасяне на окончателния налог, изискуем от локални физически лица, се отнася за следните приходи, добити от източници в чужбина:
- дивиденти;
- ликвидационни дялове;
- лихви по банкови сметки;
- приходи от непринудено обезпечаване и обезпечаване (по реда на член 38, алинея 8 от ЗДДФЛ);
- приходи, добити от подмяна на акции и дялове по отношение на превръщане на сдружения (по глава деветнадесета, раздел ІІ от Закона за корпоративното подоходно облагане), които се таксуват с финален налог.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог или в уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР