Окончателни промени, свързани с интеграционните добавки на хората с увреждания,

...
Окончателни промени, свързани с интеграционните добавки на хората с увреждания,
Коментари Харесай

Депутатите приеха на второ четене измененията в закона за интеграция на хората с увреждания


Окончателни промени, свързани с интеграционните добавки на хората с увреждания, гласоподаваха депутатите. Те одобриха на второ четене промените в закона за интеграция на хората с увреждания.

Право на месечна добавка, според от степента на понижена продуктивност, имат лицата с трайни увреждания над 18-годишна възраст, написа Българска телеграфна агенция.

База за установяване размера на месечната добавка за обществена интеграция е обезпеченият най-малък приход, който се дефинира от Министерския съвет, според Закона за обществено подкрепяне.

Месечната добавка за обществена интеграция за хора с 50 и над 50 на 100 понижена продуктивност, както и за такива с над 90 на 100 понижена продуктивност с избрана непозната помощ, ще е в размер 20 на 100 от обезпечения най-малък приход. Парите за лица със 71 и над 71 на 100 понижена продуктивност ще е в размер 15 на % от обезпечения най-малък приход.

Лицата с избрана непозната помощ ще имат право на добавка за покриване на разноските за един компаньон, в случай че употребяват подобен, в размер до трикратния размер на обезпечения най-малък приход, само че не повече от фактически направения разход според показаните документи.

Месечната добавка за диетично хранене и лекарствени артикули към този момент е в размер 15 на 100 от обезпечения най-малък приход.

Максималният размер на целевите помощи се дефинира и актуализира със заповед на министъра на труда, в съгласие с министъра на финансите, министъра на стопанската система и министъра на опазването на здравето.

Всички висящи административни производства по издаване на самостоятелни административни актове от Закона за интеграция на хората с увреждания се завършват по новия ред, записаха депутатите. Започналите и неприключили до влизането в действие на този закон производства се довършват по новия ред.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР