Около запазването и развиването на толерантността, любовта и мира, се

...
Около запазването и развиването на толерантността, любовта и мира, се
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с посланиците от арабските държави

Около запазването и развиването на толерантността, любовта и мира, се сплотиха словата на патриарх Неофит и на посланиците от арабските страни у нас, оповестиха от Българската патриаршия.

Вече обичайно при започване на Новата година представителите на Палестина, Мароко, Саудитска арабия, Обединени арабски емирства, Йемен, Алжир и Египет се срещат с предстоятеля на Българската православна черква.
Посланиците са поздравили патриарх Неофит с отбелязването на празника Рождество Христово, както и с настъпването на Новата 2020 година. Те са обърнали внимание на това, че българската черква и патриарх Неофит играят огромна и значима духовна роля в живота на българите. " Надяваме се гласът на духовните хора да заглуши гласа на военната канонада ", са споделили очакванията си посланиците.

Посланикът на Палестина у нас Ахмед ал Мадбух изрази очаквания толерантността, с която се слави България, да продължи да се развива и да бъде образец за народите и нациите по света. Той е подари на българския патриарх икона, на която е изобразено Рождеството Христово, като израз на другарство и приятелски взаимоотношения.

Повече мир, повече добрина и повече успокоение на ситуацията в района, пожела патриарх Неофит на посланиците на арабските страни у нас. Той показа, че точно на това ни учи и Рождеството Христово - " насочва ни към каузи на добрина и мир ". " Надяваме се и отсега нататък да поставяме общи старания за опазване на мира измежду хората ", сподели патриарх Неофит.



В края на приема бяха изразени очаквания срещата от подобен темперамент да продължи, тъй като самата тя към този момент се трансформира в знак на любовта и братските връзки сред Българската православна черква и страните от Близкия изток.

На срещата участваха Мелнишкият свещеник Герасим, който е основен секретар на Светия синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, и иконом Николай Георгиев - шеф на Отдела " Връзки с обществеността " при Светия синод.

Снимки Българска патриаршия

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР