Около темата за секса витаят много митове. Пет от тях

...
Около темата за секса витаят много митове. Пет от тях
Коментари Харесай

5 мита за секса, които веднага трябва да забравите

Около тематиката за секса витаят доста легенди. Пет от тях би трябвало да забравите незабавно, защото са безусловно неправилни. Митове има във всички тематични области, само че изключително в тази за секса настойчиво са се загнездили безчет подправени обстоятелства. Може би се дължи на това, че половият живот постоянно се пази в загадка и за жалост към момента минава за тематика табу. А това е идеална почва за поддържане на легенди. Тук ще разкрием пет от тях:

1. Жените по природа имат по-малко предпочитание за секс

Мъжете непрестанно желаят секс, а дамите по-скоро рядко. Тази визия се внушава от безбройни филми и книги, само че дали дава отговор на действителността? Разбира се, че не. Първо, всички дами, както и всички мъже не могат да бъдат сложени под общ знаменател. Защото желанието на даден човек е строго самостоятелно и може да се трансформира съгласно събитията. Вярно е само, че мъжете мислят по-често за секс от дамите. Това обаче напълно не значи, че дамите желаят по-малко секс, както удостоверява терапевтът и създател на книги доктор Сара Хънтър Мъри.

2. Номерът на обувките дава информация за размера на пениса

Сигурно някои не биха имали нищо срещу поглеждайки крайници на мъжа да си основат мнение за най-милото му. Но би трябвало да ви разочароваме. Нито по носа, нито по обувката на мъжа или по други елементи на тялото може да се съди за размера на пениса. Това удостоверява проучване на отделението по урология на лондонската болница „ Сейнт Мери “ от 2002 година Там лекарите измерили пенисите на над 100 мъже и сравнили размерите им с размера на обувките. Те открили, че няма статистически значима връзка сред номера на обувките и еректиралия пенис “.

3. Жена, която е бременна, не може да забременее

Наистина е стряскащо, само че е правилно. Нарича се суперфетация. Когато бременна жена още веднъж има овулация, в матката може да се настани нова оплодена яйцеклетка. В реалност обаче това се случва доста, доста рядко.  Според интернационалната библиотека ClinMed International са регистрирани единствено 10 случая на забременяване от бременни дами.

4. Стридите усилват либидото

Наистина ли има храни, които работят като афродизиаци? Това се твърди да вземем за пример за стридите, само че също и за чилито или шоколада. Но и тук има доза небивалица. Наистина, учените са удостоверили, че цинкът в стридите покачват равнището на тестостерона при някои плъхове и усъвършенства потентността. Но явно липсват данни, че същото се отнася и за хората, тъй че не е нужно да нагъват лакомството за увеличение на либидото.

5. Сексът може да замести спорта

„ Сексът е моят спорт “. Дори в множеството случаи тези думи да се изричат на смешка, в тях има парченце истина. Защото съгласно това каква поза заемат сътрудниците и какъв брой дълго устоят, горят калории. Въпреки това сексът като подготовка не е толкоз ефикасен, колкото евентуално някои се надяват, и не може да замести същинския спорт. Изследване на университета в Квебек е открило, че за 30 минути секс дамите изгорили приблизително 60 калории, а мъжете – приблизително 101. Те съпоставили това с половин час ненатоварващ джогинг. Там двете групи изгорили доста повече калории: дамите 213, а мъжете 276.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР