Около сделката с ЧЕЗ ГЕРБ създават огромен международен скандал. Те

...
Около сделката с ЧЕЗ ГЕРБ създават огромен международен скандал. Те
Коментари Харесай

Мирчев: ГЕРБ създават огромен международен скандал около сделката за ЧЕЗ

Около договорката с ЧЕЗ ГЕРБ основават голям интернационален скандал. Те демонстрираха каква е способността им да ръководят Европейски Съюз и коя е най-важната тематика на председателството.

Реакциите и на Бойко Борисов, и на ГЕРБ са изцяло безредни от началото на абсурда. И държавното управление на Чехия го хвана в най-малко пет тежки неистини, съобщи по Нова ТВ националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Стоян Мирчев.

Той изясни, че сега министър председателят няма сили да продължава да лъже и заради тази причина Томислав Дончев приказва по тематиката. Той напомни кои са лъжите на Борисов- първоначално той твърдеше, че договорката е сред две частни компании, само че Българската банка за развиване е държавна и е част от договорката. „ Втората неистина, е че Българска социалистическа партия е отговорна за ЕРП-тата. Първите 67% са продадени от държавното управление на Симеон Сакскобургготски, а вторите 33% от Бойко Борисов. След това той не бил комуникирал с чешкия министър председател, само че се оказа, че е комуникирал ”, добави Мирчев.

Той напомни, че ЧЕЗ ни съди за 590 млн.евро, само че още от 2013 година компанията се е опитвала да позволи казуса с диалог с държавното управление на Борисов, с цел да не се стига до дело. Относно това` кои са били претендентите за закупуване на активите на ЧЕЗ у нас, Стоян Мирчев съобщи, че министър председателят е знаел още от септември 2017 година, тъй като службите ни са му предали два отчета за настоящото положение на участниците в договорката. „ С държанието си, ГЕРБ демонстрират, че са против ползите на българския народ и го назовават `гадове " и " тъмни сили ". Това е безсрамие ”, отсече националният представител.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР