Около петдесет жители на созополските села Росен и Присад блокираха

...
Около петдесет жители на созополските села Росен и Присад блокираха
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха пътя Бургас-Созопол заради катастрофа с две жертви

Около петдесет поданици на созополските села Росен и Присад блокираха отчасти пътя Бургас-Созопол на мястото на злополуката, при която преди седмица рейс прегази двама души.

Протестиращите блокираха след 11 часа дясното платно за придвижване в посока Созопол в сектора от надлеза на пътен възел " Юг " в продължение на към километър след контролно-пропусквателен пункт 3. Движението към този момент е възобновено.

Причина за митинга стана злополуката, при която починаха 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен и кметицата на село Присад Ванча Байлова. На 28 февруари през нощта на един километър след изхода на Бургас в посока Созопол рейсът прегази момчето и дамата, до момента в който двамата са оглеждали вредите по колите си след лека злополука на пътя. Тази седмица Бургаският областен съд реши да пусне под домакински арест водачът на рейса Камен Филипов.

Протестиращите упорстват за обективен развой и ефикасна присъда за Камен Филипов.

" Човекът, направил злополуката и лишил двата човешки живота, е с двойно поданство. И ние се тормозим да не се укрие в Турция. Протестът ни е за това, че без да е минало дело го пускат под домакински арест в случай, че има две жертви ", сподели Живко Чолаков от село Присад пред БНР.

Смекчаващи виновността условия за водача Камен Филипов показва неговият юрист Веселина Василева: " Лошото време - валяло е дъжд. Той е направил всичко допустимо да задейства, в това число и спешната спирачка, само че при хлъзгав път просто това не му е помогнало ".

Хората съжаляват за своята кметица на село Присад. " Няма да се роди повторно подобен човек като нея. Тя беше доста предприемчив и деятелен човек. Всичко позитивно беше в нейната душа. Бореше за богатството на селото ", споделиха близки на Ванча Байлова.

Вчера ръководителят на Окръжния съд в Бургас съобщи, че следва разглеждане на делото всъщност, че това е единствено мярка за неотклонение и не трябва съдът да се поддава на напън на която и да е от страните в правосъдния развой.

Снимка: БНР
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР