Около осем хиляди засегнати сгради трябва да бъдат съборени на

...
Около осем хиляди засегнати сгради трябва да бъдат съборени на
Коментари Харесай

В Турция определиха броя на сградите, които ще бъдат съборени след земетресението

Около осем хиляди наранени здания би трябвало да бъдат съборени преди всичко след земетресенията, заяви турското Министерство на градоустройството и околната среда след оценка на над 132 хиляди недвижими парцела.

" В момента сме ревизирали 132 898 здания в 10 провинции... от тях 7584 са се срутили или би трябвало незабавно да бъдат разрушени, 12 617 здания са в непригодно за обитаване положение заради повреди ", оповестяват от ведомството.

Съгласно данните на Министерството, повече от 31 хиляди здания са получили леки повреди, а над 60 хиляди въобще не са потърпевши, инспекцията на всички здания в 10 провинции ще завърши в границите на 3-4 дни.

В момента 6 хиляди чиновници на ведомството се занимават с оценка на положението на постройките, се споделя в прессъобщение, получено от РИА Новости.

Министърът на правораздаването на Турция Бекир Боздаг съобщи по-рано, че никой няма да избегне наказванията за небрежността, довела до сриването на здания при в понеделник в югоизточната част на страната.

След...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР