Около кораба „Царевна“ е спокойно. Фронтовата линия се е изместила

...
Около кораба „Царевна“ е спокойно. Фронтовата линия се е изместила
Коментари Харесай

Антон Марков: Около „Царевна“ всичко е спокойно

Около кораба „ Царевна “ е умерено. Фронтовата линия се е изместила с 1-2 км. след кораба и няма директна заплаха за екипажа ни. Непрестанно контактуваме с екипажа, дори преди да вляза в студиото разговарях с тях. Чувстват се добре, няма гърмежи към тях сега.

Това съобщи шефът на Ситуационния център в Министерство на външните работи Антон Марков пред БТВ.

Той отхвърли на кораба да се са качвали непознати лица нито от украинска, нито от съветска страна.

„ Разполагат с задоволително хранителни запаси. Основен проблем за нас е дезинформацията, която идва отвред и това мощно усложнява работата на всички ангажирани институции по случая. На този стадий 14 индивида (б.р. от общо 17 на борда) са изявили предпочитание за сухопътна евакуация при опция на такава. Към момента опция за такава евакуация към момента няма “, добави той.

Марков изясни, че е прекомерно рисково да се подхващат дейности за евакуация, тъй като в Мариупол към момента се водят дейни военни бойни дейности.

„ Корабът „ Рожен “ се намира на пристанището в Черноморск. Вече са евакуирани шест български моряци, остават 11 на борда. По тяхна оценка имат за към три месеца хранителни запаси и вода. Там към този момент всичко е умерено “, съобщи още той.

Марков добави, че от транспортен съд „ Рожен “ няма повече искащи на този стадий за евакуация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР