Около коледните празници в много държави в Европа за празничната

...
Около коледните празници в много държави в Европа за празничната
Коментари Харесай

Никой не предполага за вълшебните свойства на това растение

Около коледните празници в доста страни в Европа за празничната декорация на дома с изключение на борови и елхови клончета се употребява и имел. Според традициите, клончета имел се окачват на входнита врата за отбрана против вълшебства. Традициите повеляват, в случай че двама души се срещнат под клончета имел, безусловно да се целунат, а целувката се трансформира в залог за благополучие и безконечна обич. По-рано отводът от такава целувка обричала момичето през цялата последваща година да остане неомъжено.

Различните обичаи, свързани с това растение, водят началото си още от антични времена - още от празниците на Сатурналиите в Древен Рим и другите традиции на античните скандинавски нации. За тях пък имелът е бил знак на мира. Врагове, които се срещали инцидентно под дървото, върху което той пораства, наложително трябвало да положат оръжие още на идващия ден.

Наред със старите обичаи и вярвания, обаче, имелът, който е токсичен и вирее като паразит по клоните на други дървета, има и доста потребни свойства и се употребява като лечебно растение.

В днешно време екстрактът от имел се употребява като добавка за лекуване на разнообразни медицински признаци и проблеми, оповестява уеб сайтът " Agroweb ".

Медицински проучвания разказват имелът като растение, което се бори със спазмите и работи успокояващо и стимулиращо имунната система.

Екстрактът от имел нормално се употребява за лекуване на кашлица, бронхиална астма и астматични пристъпи.

В някои случаи имелът е бил употребен за лекуване на епилепсия, невроза, хипертония, сърдечна исхемия, хълцане и храносмилателни проблеми.

Имелът е съвършен за усмиряване на дишането при раздразнение или стрес. Възпалено гърло, кашлица, инфектиране на бронхите и така нататък се лекуват с имел. Това растение успокоява раздразненията и успокоява дишането при проблеми с белите дробове.

Екстрактът от имел се приема под формата на смес или чайове, като преди този момент наложително би трябвало да се консултирате с доктор или фармацевт.

Едно от най-важните позитивни качества на имела е въздействието, което оказва върху имунната система.

Това е една от аргументите това растение да е толкоз скъпо, тъй като освен покачва имунитета, само че и го защищава от разнообразни инфекциозни болести.
Правете това за здрав мозък, ще видите резултат за дни
Вероятно доста пъти сте били порицавани, поради " загубата на време " с вашето занимание. Но това напълно не би трябвало да бъде по този начин. Хобито ни пом...
Прочети повече
Имелът се бори с бактериите, вирусите и има доста антиоксиданти, които го трансформират в съвършения щит за организма против заболяванията.

Ако страдате от тревога, нервни тикове, разтревожен сън, трептене, други душевен или физически признаци, имелът служи като повсеместен тоник за нервите.

Редовната му приложимост намалява равнищата на хормона на напрежението.

В продължение на стотици години се е препоръчвало разтвори на имел да се употребяват за лекуване на тялото вътрешно и външно.

Ревматичните болки могат да се лекуват с разтвора на това растение. Ако го консумирате, ще подпомогнете храносмилането и ще решите стомашно-чревните си проблеми.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР