Около хиляда души блокираха централен мост в Будапеща в знак

...
Около хиляда души блокираха централен мост в Будапеща в знак
Коментари Харесай

Блокада на централен мост в Будапеща заради подготвяно повишение на данъците


Около хиляда души блокираха централен мост в Будапеща в символ на митинг против обсъждано в Народното събрание предложение на държавното управление за повишение на налозите за стотици хиляди дребни компании, съобщи " Ройтерс ".

Отначало стачкуващите се събраха на площада пред парламентарната постройка, само че след това се реалокираха на близкия мост над река Дунав и стопираха трафика сред двете елементи на унгарската столица. Проявата мина при засилено полицейско наличие.

Откакто пое властта през 2010 година държавното управление на премиера Виктор Орбан е изправено пред най-голямото си предизвикателство поради най-високата от две десетилетия инфлация, срутва на националната валута до рекордно ниски равнища и разногласието с Брюксел за спазването на демократичните стандарти на Европейски Съюз.

Снимка: Reuters


Вчера кабинетът внесе в Народното събрание плана за промени, които фрапантно стягат данъчните правила, желани от дребните предприятия поради облекчената администрация и ниските данъчни ставки. Правителството обаче твърди, че с цел да съкратят разноските си, огромните компании злоупотребяват с тази система, като карат служащите си да се включват в нея и по този начин основават скрита претовареност.

Ако бъдат признати от Народното събрание, новите правила би трябвало да влязат в действие през септември и за годината размерът на налозите ще се усили с 572 млн. $. По думите на данъчния съветник Ласло Зара измененията ще лишат сред 400 и 500 хиляди дребни компании от досегашнита данъчни облекчения. " Както и да бъде представяно, това е огромно нарастване на налозите ", сподели той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР