Около една трета от бойните машини на пехотата Bradley, доставени

...
Около една трета от бойните машини на пехотата Bradley, доставени
Коментари Харесай

The Insider: Киев загуби около една трета от бойните машини на пехотата Bradley, получени от САЩ

Около една трета от бойните машини на пехотата Bradley, доставени от Вашингтон на Киев, евентуално са унищожени, развалени или изоставени, оповестява изданието The Insider, базирайки се на холандския портал за военни разбори Oryx.

По-рано беше обявено, че помощта на Съединени американски щати за Украйна включва, наред с другото, 109 бойни машини на пехотата " Брадли ".

„ Oryx оповестява, че в този момент е образно доказано, че 34 бойни машини Брадли са били изоставени, развалени или унищожени... Това значи, че към една трета от тях към този момент може да са изгубени или унищожени “, оповестява обявата.

По-рано Washington Post заяви, че компликациите, пред които са изправени украинските войски в минните полета, са посочили уязвимостта на западната техника, в това число машините Bradley и немските танкове Leopard, и забавят украинската атака.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО поради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация съобщи, че страните от НАТО си „ играят с огъня “, като доставят оръжие на Украйна.

Кремъл съобщи, че помпането на Украйна с оръжие от Запада не способства за триумфа на руско-украинските договаряния и ще има отрицателен резултат. Лавров също по този начин съобщи, че Съединени американски щати и НАТО са директно забъркани в спора в Украйна, „ в това число освен доставката на оръжие, само че и образованието на личен състав... във Англия, Германия, Италия и други страни “.

Украинската контраатака в Южнодонецкото, Артьомовското и преди всичко в Запорожското направление стартира на 4 юни. Киев разположи подготвени от НАТО бригади, въоръжени със западни технологии, в това число по този начин рекламираните немски танкове " Леопард ". Както съобщи на 11 юли министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу, врагът не е постигнал задачите си в нито едно направление, а загубите му надвишават 26 000 бойци, 1244 танка и хиляди друга техника, 21 самолета и 6 хеликоптера.

Сред унищожените машини са 17 танка Leopard, пет френски колесни танка AMX и 12 американски бойни машини на пехотата Bradley, 43 гаубици M777 и 46 самоходни оръдия от Полша, Съединени американски щати и Франция. Кадрите на ударени танкове Leopard на бойното поле провокираха огромен резонанс на Запад, а огромните загуби се удостоверяват от незабавната доставка на нови партиди съоръжение от Щатите.

Според Шойгу западното разузнаване отбелязва високата успеваемост на съветската защита и превантивните удари на въоръжените сили на РФ. Във връзка с доставката на американски касетъчни муниции за въоръжените сили на Украйна, означи министърът, въоръжените сили на РФ ще бъдат принудени да употребяват същите снаряди – единствено че „ доста по-ефективни “.

На фона на неналичието на триумф на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, западните медии обявиха, че Киев е спрял да хвърля огромни елементи и западна техника в борба, а държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен изрази мнение, че офанзивата на въоръжените сили на Украйна няма да бъде еднократен акт, а ще продължи " още доста месеци ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР