Около една трета (35%) от онлайн магазините в Централна и

...
Около една трета (35%) от онлайн магазините в Централна и
Коментари Харесай

Социалните медии продължават да водят основния трафик на онлайн търговците

Около една трета (35%) от онлайн магазините в Централна и Източна Европа се чака да завършат 2023 година с до 20% по-високи доходи. Въпреки че половината от онлайн бизнесите в района към момента не продават в чужбина, 32% възнамеряват да стартират интернационално разширение. Социалните мрежи продължиха да бъдат главният източник на трафик за 89% от онлайн магазините в ЦИЕ през 2023 година. Това демонстрират данните от проучване, създадено от маркетинговата организация Mediapost Hit Mail Bulgaria взаимно с eCommerce Academy.

Данните демонстрират още, че обществените мрежи и през 2023 година са траяли да бъдат главният източник на трафик за 89% от онлайн магазините в района. От 11% на 15% за година нараства трафикът, воден от инфлуенсъри, демонстрират още данните.

Социалните мрежи и маркетингът посредством възнаграждение на клик (PPC) остават главните канали за привличане на трафик към онлайн магазините, само че както при всевъзможен бизнес, размерът на отделените бюджети дефинира въздействието върху общия трафик, счита Никола Илчев, създател на eCommerce Academy и Balkan eCommerce Summit. В началото на април ще се организира третото издание на Balkan eCommerce Summit, на което ще бъдат разисквани още трендове в бранша. Той добавя и че офлайн събитията, работата с инфлуенсърите, банер рекламите и други също порастват като принос в трафика към онлайн продажбите.

Проучването демонстрира, че през изтеклата година половината от онлайн бизнесите в района към момента не са продавали в чужбина, само че 32% възнамеряват да стартират - лек растеж от 30% година по-рано.

Главното предизвикателство за сполучливи интернационалните продажби и през 2023 година остава доставката с куриерска услуга съгласно една трета от далите отговор.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР