Около един милион е сумата, платена само за двата концерта

...
Около един милион е сумата, платена само за двата концерта
Коментари Харесай

Лили Иванова напълни сметките си-Огромна сума заработи примата на българската музика за Коледа

Около един милион е сумата, платена единствено за двата концерта на Лили Иванова в НДК. Примата на българската сцена за поредна година изпълни залите, както и портмонето си.

Националното турне на Лиленце-пиленце включваше 15 концерта в 13 града, като участията й в столицата бяха най-скъпи, на цени, вариращи от към 100 до 300 лева, написа България през днешния ден.

Вечната Амбър пя пред софийските си почитатели на 15 и 16 декември в зала 1 на НДК и макар забележителното повишаване от предходни години Иванова още веднъж разпродаде концертите. При допускането на междинна цена на билета от 150 лева за разпродадените 3380 места на залата това прави предполаганата цена от към 507 000 лв. на концерт. Музикални спецове настояват, че Лили постоянно има спонсори, които поемат залите и техниката, само че екипът и другите разноски на дивата не могат да бъдат изчислени сигурно. Публиката й от двата концерта действително се равнява на половин зала „ Арена София “. Към тази сума би трябвало да се прибавят приходите от останалите концерти в страната. А билетите за бутиковия концерт на Лили в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ доближиха 500 лева

Макар и прекомерно високи, цените на билетите не стопираха вярната аудитория на Иванова, което демонстрира, че тя добре си е направила сметката и вярно е решила какъв брой да желае от феновете си. Примата на родната сцена потвърди на процедура, че когато човек може да прави нещо както би трябвало, за това си има съответната клиентела.

На сцената в концертното турне с Лили тази година излязоха музикантите от „ Ли оркестър “. Това са Ангел Дюлгеров – китари, цигулка, Огнян Енев – пиано, тромпет, саксофон, Иван Йорданов-Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокално трио „ Латида “ – беквокали.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР