Около двайсет души се събраха днес до кръговото кръстовище на

...
Около двайсет души се събраха днес до кръговото кръстовище на
Коментари Харесай

Протест срещу пробива на Водна палата, пловдивчани скочиха и в защита на дърветата

Около двайсет души се събраха през днешния ден до кръговото кръстовище на Водна палата, с цел да изразят несъгласието си от неговото унищожаване и пробива, който следва. Причината за недоволството са сложни – както поради смяната на движение  на колите, по този начин и поради това на пешеходците и сечта на дърветата в региона.
Прочетете още
Най-голямо отвращение в пловдивчани провокира бъдещият план, който планува да бъдат неразрешени левите завои от моста на Панаира към бул. „ Марица-юг ”, като съгласно водачите това ще провокира огромни тапи и ще затрудни придвижването в града.

„ Притеснен съм от нанасянето на една непоправима щета на градската инфраструктура и среда. Не приказваме единствено за транспортни решения, а и за паркова среда, която би трябвало да се употребява оптимално, а това не се случва. Аз ще поема отговорност да спомагам на всички несъгласни за това, да се опитаме да апелираме разрешението за градеж в съда ”, разяснява някогашният зам.-областен шеф Николай Василев.

Според някои от протестиращите, това разширение ще докара и до по-голям поток на коли, които ще заплаши и прекосяването на пешеходците.

Недоволните жители се оповестиха и в отбрана на дърветата, като ги облепиха с плакати „ обречено на гибел ”. Към този миг общо 63 дървета би трябвало да бъдат изкорени, с цел да се реализира планът.

На място има и екип на полицията.

Вчера градските управляващи вкараха нова организация на придвижването, съгласно която колите ще се движат самичък напряко от кръстовището при „ Баня Старинна “ (Чифте баня) към Панаирния мост. Забрани се левият завой от кръговото кръстовище до Водната палата към бул. „ Марица-юг “.

В час пик това към този момент дава и упования резултат – големи тапи по бул. „ Марица-юг ” от западната част, както и по западното платно на бул. „ Цар Борис Трети Обединител ”.

Около 17 часа нощес, краят на опашката по бул. " Марица " в западната част стига някъде до постройката на УХТ. 

Автомобилите минаваха през моста на Марица със скоростта на мравки, като всичко това провокира доста нерви от страна на водачите.

Въпреки огромната запушалка, която ще се получи там през идващите месеци, градските управляващи чакат пробивът на Водна палата  сериозно да облекчи придвижването региона в дълготраен проект. Стойността му  възлиза на 9,2 млн. лева

Очаква се кръговото кръстовище да бъде отстранено след Нова година, когато от компанията реализатор ще приключат действия по източната част. Също по този начин моста на Панаира няма да бъде затварян напълно за придвижване по време на цялата реорганизация като коли ще се движат в двете посоки в едно от платната на моста.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР