Около два месеца продължава спадът на разпространението на коронавирусната инфекция,

...
Около два месеца продължава спадът на разпространението на коронавирусната инфекция,
Коментари Харесай

Коронавирусът продължава да отстъпва: половината страна не е в червената COVID зона

Около два месеца продължава спадът на разпространяването на коронавирусната зараза, като към този момент половината страна - 15 от общо 28 области - са отвън алената Коронавирус зона, където новите случаи са сред 250 и 500 души на 100 хиляди население за интервал от 14 дни.

Повечето области в България към този момент са в така наречен жълта зона, където публично записаните случаи са сред 100 и 250 на 100 хиляди население за две седмици. За първи път от четири месеца има област в така наречен зелена зона (до 100 регистрирани нови заразени), като става дума за област Кърджали.

Това сочи на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), основан на данните от до неделя (26 декември).

Сравнение с сочи, че към жълтата зона са минали нови седем области: Видин, Монтана, Търговище, Смолян, Ямбол, Кюстендил и Благоевград. Според формалните данни, до момента в който във всички области в страната се следи спад на новите болни, в област Перник е регистриран лек растеж: от 375 нови инфектирани на 100 хиляди население за интервал от две седмици към 19 декември, до 385 нови инфектирани на 100 хиляди население съгласно статистиката към 26 декември. В разбора не се показват аргументите за това.

Средната заболеваемост в страната съгласно данните на НЦЗПБ към 23 декември е 297 нови инфектирани на 100 хиляди население, с което като цяло България попада към момента в алената Коронавирус зона. Областите с най-висока степен на разпространяване на коронавирусната зараза са: Русе (407 души на 100 хиляди население за интервал от две седмици), Перник (385), София-град (373), София-област (363) и Варна (336).

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР