Около бюджета ще се види колко е стабилна управляващата коалиция.

...
Около бюджета ще се види колко е стабилна управляващата коалиция.
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Бюджетът ще покаже колко е стабилна управляващата коалиция

Около бюджета ще се види какъв брой е постоянна ръководещата коалиция. Това съобщи пред БНР някогашният министър на финансите Симеон Дянков.

Той акцентира, че действително Бюджет 2023 ще бъде за пет месеца. По думите му е извънредно мъчно, даже невероятно, да се създадат такива промени, с цел да се стигне рамката на 3% бюджетен недостиг. Ако въобще се стигне до подобен недостиг, ще би трябвало да се режат из основа разноски за инфраструктура, а това няма да се хареса на ГЕРБ, изключително преди локални избори, разясни Дянков/

Според него Данък добавена стойност би трябвало да бъде върнато на предходните равнища , отпреди пандемията. Той уточни, че това ще е мъчно политически. Рамката на Бюджет 2023 може внезапно да се промени при влизането му в Народното събрание, посочи Дянков.

Бившият финансов министър чака да има много разногласия сред ръководещите сили. Няма нищо да премине безшумно, добави той. По думите му инфлационният напън е подобен, че хората с съображение желаят по-високи заплати и обществени придобивки , по тази причина ще се гледат приходите.

Ще бъде мъчно за идната година да се направи бюджет с недостиг под 3% без спомагателни ограничения и рязания на разноски. Ситуацията е сложна, повече от нормално. На министър Василев ще му бъде доста мъчно, сподели още Дянков.
 Василев дава обещание нов бюджет до края на юли
Василев дава обещание нов бюджет до края на юли

Депутатите удължиха още веднъж бюджета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР