Около 96 000 са безработните, като на ден се регистрират

...
Около 96 000 са безработните, като на ден се регистрират
Коментари Харесай

По 3000 безработни се регистрират на ден в бюрата по труда, сред тях и много добре образовани

Около 96 000 са безработните, като дневно се записват към 3000 души . Това призна зам.-социалният министър Зорница Русинова.
. Безработните са най-вече в огромните градове, сочи обобщението й.
В 11 области безработицата надвишава 10% при 6,7 на 100 приблизително за страната през март, когато беше оповестено изключително състояние.
, оповестиха от Агенцията по заетостта. На другия полюс е София-град с 2,3 на 100 безработица. Средно за страната за едно свободно работно място се конкурират по седем безработни.
Най-много безработни - по 19, се борят за едно свободно работно място в Сливен , а минимум, надлежно по трима, в Бургас и Варна.
Главният специалист " Пазар на труда " на КНСБ Атанаска Тодорова  също удостовери, че безработицата през март не е само измежду ниско дипломиран личен състав със приблизително и по-ниско обучение.
" Възраждане " с концепция по какъв начин страната да помогне за прехраната на безработните
" Процентът на записаните безработни с висше обучение е 17,1. При близо 40 хиляди лица, които са се записали през месец март, 57,9 % са дами. Повече от 40% са лицата, които са на възраст над 50 години ", уточни Тодорова, представена от БНР.
Данните сочат, че междинното повишаване на безработицата през март по отношение на февруари е половин %. Най-рязко се е повишило равнището й в Благоевград - с 0,9 на 100, а минимум в Кърджали - с 0,2 на 100.
Мярката 60 на 40
Над 160 000 са компаниите, подали заявки за помощ. С 5% сме задържали растежа на безработицата, акцентира Русинова.
Смисълът на мярката пък е да не се освобождават чиновници, добави тя. Русинова сподели, че разнородни са компаниите, които са кандидатствали.
ТЯ подсети, че това не е единствената мярка. Другата седмица започва мярката за микро и дребния бизнес. Предвиждат се и микрокредити.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР