Около 95% от ВиК инфраструктурата по новоизграждащото се трасе на

...
Около 95% от ВиК инфраструктурата по новоизграждащото се трасе на
Коментари Харесай

Радвайте се, варненци! Общината се похвали: Мегабулевардът за 37 милиона на км вече е почти готов

Около 95% от ВиК инфраструктурата по новоизграждащото се трасе на бул. „ Васил Левски “ е подготвена, остава построяването на  2 клона дъждовна канализация. Готови са  90% от телекомуникациите, 80% от дейностите по уличното осветяване, оповестиха от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ към Община Варна.

Паралелно се работи по построяването на структурата на 4-те пасарелки. Готови са всички пилотни стени, слага се обшивка. Подготвя се озеленяването и се работи по организацията на придвижване – знаци, хоризонтална маркировка и предпазни системи.

Мостовите уреди на бул. „ Левски “ с бул. „ Владислав Варненчик “ и бул. „ Сливница “ са приключени. В развой на създаване е мостовото оборудване с бул. „ Цар Освободител “, на структурата с ул. „ Прилеп “ – там са изляти устои и ригели, работи се по армировъчни и кофражни работи за пътна плоча. По отношение на връзката с ул. „ Кракра “ – изляти са устоите, инсталирана е гредовата структура и се изгражда пътна плоча. 

20 000 тона асфалт е положен до до момента по новото трасе на бул. Левски “, което включва сектора от ул. „ Подвис “ до ул. „ Девня “.

Продължават и ремонтните действия по остарелия сектор на булеварда - в сектора от ул. " Подвис " до бул. " Осми Приморски полк ", който се ремонтира по план по Оперативна програма „ Региони в напредък “. До момента изпълнените действия включват: замяна на канализация и водопроводи в южното и част от северното платно; ремонт на връхната структура на подлезите и автоподлеза при ул. „ Мир “; ремонт на горното и долно строене на автоподлезите на ул.  „ Подвис “ и ул. „ Царевец “, осъществени са поправки на стъпала, площадки и входове на подлезите, построени са рампи за детски колички, осъществен е ремонт на отводнителната система и стените на пешеходните подлези. Асфалтовите работи са до равнище положен биндер по южното платно и по част от северното, подготвена е и велоалеята в сектора от ул. „ Подвис “ до ул. „ Дубровник “.

Предстои да бъде приключена подмяната на канализация и водопроводи в северното платно, както и ремонт на връхната структура на подлеза на ул. „ Дубровник “ – северно платно. Ще бъдат изпълнени мазилки по таваните на пешеходните подлези, замяна на осветлението и монтаж на платформи за инвалиди на пешеходните подлези. Предстои създаване на велоалея в сектора от ул. „ Дубровник “ до ул. „ Дружба “, тротоари край северното и южното платно, озеленяване и  асфалтиране.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Ком
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР