Около 95 000 украинци бежанци в момента са в България

...
Около 95 000 украинци бежанци в момента са в България
Коментари Харесай

Красимира Величкова: Около 95 000 украинци бежанци са в България и малко под 60 000 са в хотели

" Около 95 000 украинци бежанци сега са в България и малко под 60 000 понастоящем са в хотели ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " на БНР Красимира Величкова, консултант на вицепремиера Калина Константинова:
" Има над 400 хотела, които са се записали по новата стратегия, която дава помощ от 15 лв. дневно за един човек. Днес е крайният период за това записване. Около 22 000 души, които са в хотели сега, ще си останат там, тъй като тези хотели са се записали за програмата и не престават да се грижат за бежанците. В момента не може да се кажат точните последни данни за това какъв брой сигурни места за спане има, тъй като и сега тече записването, към този момент има над 35 000 сигурни места и имаме увереността, че ще имаме места за всички хора, които следва да бъдат преместени ".

Над 25 000 украинци досега са се записали за превозване от хотелите, добави още съветникът на вицепремиера по дейно ръководство: " Ще ни затрудни, в случай че някой се запише в последния миг, само че въпреки всичко задачата е да се погрижим за всеки един човек ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР