Около 900 000 са българите, които нито работят, нито учат,

...
Около 900 000 са българите, които нито работят, нито учат,
Коментари Харесай

9 миилиона у нас нито работят, нито учат

Около 900 000 са българите, които нито работят, нито учат, заяви Стефано Скарпета, Директор на Дирекция " Заетост, труд и обществени въпроси " в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). На онлайн конгрес той показа съществени констатации от отчета за България на тематика " Връзка сред хората и работните места: Достигане до неактивните и безработните лица в България и активирането им ".

Докладът е направен като част от план " Реформиране на съществуващите и създаване на нови ограничения за активиране на неактивни лица и тяхното включване в пазара на труда в България ", който е съфинансиран от Европейския съюз и се извършва в съдействие с Европейската комисия посредством Програмата за поддръжка на структурните промени, оповестява Българска телеграфна агенция.

Едва към 20 % от хората, които нито работят, нито учат, са регистрирани в Агенцията по заетостта, което е извънредно малко спрямо данните от други страни. Много е мъчно да бъдат достигнати, огромна част от тях са с ниско обучение, с малко умения, подобаващи за пазара на труда, установяват специалистите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР