Около 90 процента от работещите в Словения ще получат материални

...
Около 90 процента от работещите в Словения ще получат материални
Коментари Харесай

Бонуси за работа по време на епидемията в Словения

Около 90 % от работещите в Словения ще получат материални тласъци за рисковете за здравето си и положените спомагателни старания по време на епидемията, съобщи организация Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

Стимулите ще възлизат на към 25 % от главната заплата, заяви държавното управление.

За тази цел държавното управление е отделило 98 милиона евро за интервала от 12 март, когато бе оповестена епидемията, до края на май, до когато е в действие „ мегазаконът “ за държавна помощ за стопанската система, жителите, работодателите и работещите, наранени от ковид.

Почти половината от общия фонд е за работещите в здравния бранш, а останалото е за органи в състава на държавното управление и министерствата, множеството за държавни чиновници като служители на реда, надзиратели в затвори, бойци, работещи в гражданската отбрана и в избавителните служби.

Най-високото в допълнение възнаграждение за ковид възлиза на 100 % от главната заплата и се счита, че то ще е за здравните служащи - лекари и медицински личен състав в интензивните отделения, като решенията за самостоятелното в допълнение заплащане ще се взима от шефовете на институциите, които най-добре познават работата на всеки обособен доктор или здравно лице.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР