Около 9 милиона нощувки са реализирани от българи у нас

...
Около 9 милиона нощувки са реализирани от българи у нас
Коментари Харесай

Повече българи избират родината за почивка, отчита министър Ангелкова

Около 9 милиона нощувки са осъществени от българи у нас за предходната година, уточни в предаването " Седмицата " на Дарик министърът на туризма Николина Ангелкова.

От юни до септември съвсем 2 млн. българи са избрали да почиват в родината, добави тя. 300 000 българи пък са почивали единствено в чужбина за лятото на 2017-а.

8 890 000 непознати туристи са посетили страната ни през 2017-а. Общият брой туристически нощувки у нас за предходната година е 26 млн., сподели Ангелкова.

Повече българи избират България за отмора, регистрира министърът. За Великден се чака 450 000 българи да предпочетат отмора в страната. Основно се посещават дребни градчета и обитаеми места за празника. Тогава места, свързани с религиозни храмове, също бележели огромни растежи в привличането на туристи, стана ясно от думите на Ангелкова.

Министерството на туризма предизвиква българите да почиват в родината, акцентира тя. Все повече се покачва делът на уикенд туризма, сподели още министърът.

Основната ни цел е превръщането на страната в целогодишна туристическа дестинация, в тази връзка е и акцията " България на четири сезона ", сподели Ангелкова. В тази акция е почнало образуването на разнообразни дестинации, като е даден старт с девет културно-исторически дестинации, които обгръщат над 70 общини и основни исторически монументи и туристически атракции, сподели Ангелкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР