Около 85% от магазините на членове на БРА са затворени.

...
Около 85% от магазините на членове на БРА са затворени.
Коментари Харесай

Бизнесът: Готови сме да намалим работното си време. Само ни отворете!


Около 85% от магазините на членове на БРА са затворени. Голяма част от тях нямат и нито един обект отвън търговски център. Заради ограничаващите ограничения секторът за търговия на дребно е изгубил стотици милиони левове, се споделя в позицията на БРА. 

Асоциацията изпрати отворено писмо до премиера, вицепремиера, министъра на финансите Кирил Ананиев и министъра на стопанската система с зов за избавяне от банкрут на бранш търговия.

В писмото си затворените бизнеси упорстват за " неотложно отваряне на комерсиалните центрове “, с цел да може " най-малко оживелите да се опитат да завъртят колелото още веднъж “. БРА показва, че комерсиалният бранш обезпечава огромна част от приходите на страната във тип на налози и осигуровки. 

" Между 10 и 15% от търговците на дребно у нас към този момент банкрутираха “, коментира Генералният секретар на БРА, Рая Попова,. 

" Ако продължаваме по този начин, ще има още доста банкрути. От данъкоплатци, напълно скоро всички ще станем гости на бюрата по труда ", показва тя.

От организацията упорстват за преразглеждане на досегашните ограничения и неотложно погашение на помощта, колкото и дребна да е тя. Те настояват, че търговците, подали документи още в първия ден от отварянето на програмата 10%, да вземем за пример, към момента не са получили нито един лев помощ.

Сектор търговия на дребно обезпечава прехраната на близо 300 000 души в страната. От БРА твърдят, че магазините може да се приготвят да отворят в границите на 2-3 дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР