Около 80 украинци отпътуваха от Варна с влака за София

...
Около 80 украинци отпътуваха от Варна с влака за София
Коментари Харесай

Някои украинци, пристигнали в курорта Паничище, плануват връщане на Черноморието

Около 80 украинци отпътуваха от Варна с влака за София към бази в Рибарица, Паничище и Велико Търново , написа " 24 часа ".

Очакванията през днешния ден да бъдат изместен във вътрешноста на страната бяха за 140 души, за които институции и доброволци бяха основали организация.
 Парите за хотелите, настанили украинци, са по европрограми
Парите за хотелите, настанили украинци, са по европрограми

Българските данъкоплатци няма да бъдат наранени

Това е вторият ден от интервенцията по пренасяне на украинските бежанци от Варна към вътрешността на страната, само че през вчерашния ден съвсем всички украинци отхвърлиха да бъдат преместени. В неделя едвам петима от тях се възползваха от предлагането. В последния миг повече от 200 души се отхвърлиха по неизяснени аргументи.

Днес на конференция в морската столица депутатът от " Продължаваме промяната " Антон Тонев съобщи, че клюки, оповестени в обществените мрежи, в профилирани украински групи, са разубедили бежанците в тяхното решение да пътуват .
 1/3 от украинските бежанци у нас са настанени в хотели
1/3 от украинските бежанци у нас са настанени в хотели

66% от интервюираните желаят да стартират работа незабавно

Също през днешния ден, по информация на БНР близо 300 украински бежанци от три хотела в Слънчев бряг отпътуваха с рейсове към бургаската гара, с цел да бъдат превозени към бази навътре в страната .

Сутринта 84 украински жители бяха качени в два рейса с надпис " Специализиран транспорт " в един от огромните хотели в Слънчев бряг. Там към момента има настанени над 1000 украински бежанци.

Настъпи блъсканица, когато стана ясно, че никой не може да каже на украинските жители къде отиват, в коя база ще бъдат настанени и до кой град ще бъдат превозени.

" Ние нищо не знаем ", " Казаха ни, че отиваме в Бургас за систематизиране ", споделиха някои от преместваните украинки.

Мъж украинец запитан за крайната точка на пътя отговори иронично: " Военна загадка, никой нищо не знае, никой нищо не споделя. Голям хаос ".

Друг украинец сподели, че всички логичен вериги са прекратени в дъното, няма никаква информация.

Властите твърдят, че над 50 украински бежанци са пристигнали от Бургас в базата на БДЖ в Паничище . Кирил Атанасов от Държавната организация за бежанците изясни, че с бързия трен Бургас-София от 14,30 часа украинските бежанци ще тръгнат към вътрешността на страната. От Агенцията изготвяха описи на хората, които ще пътуват с трен, а тези, които се придвижват с колите си, попълняха декларация, че сами носят отговорност.

Разнасянето на описи и заявления също основава чувство за безпорядък, настояват те.

Първите 60 украински бежанци, тръгнали от Черноморието, към този момент дойдоха в курорта Паничище, заяви Нова телевизия.

За тях има три хранения на ден. Някои недоволстват, тъй като на закуска имали сандвичи, а те желаят млечни артикули за децата. Други се оплакват, че наоколо до базата, в която са настанени, няма магазини, аптеки и лечебни заведения.

" Пристигнахме през нощта, нямахме концепция къде се намираме, защото до последно беше загадка накъде сме тръгнали. Намираме се високо в гората, нямаме аптека, нито магазини. Нужни са медикаменти, които одобряваме непрестанно . Не можем дори вода да си купим, няма рейсове, в стаята няма балкон, нито сушилня - нищо ", сподели бежанка.

Украински бежанци към този момент вършат проекти да изоставен държавната база в планината и да се насочат още веднъж към Черноморието .

Припомняме, съгласно актуалната мярка за украинските бежанци на хотелите се заплащаше 40 лева дневно., тъй че след 31 май украинските бежанци би трябвало да изоставен хотелите, които не желаят удължение и.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР