Около 80 процента са положителните проби за коронавирус на пациенти,

...
Около 80 процента са положителните проби за коронавирус на пациенти,
Коментари Харесай

80% от изследваните за коронавирус в Кюстендил дават положителни проби

Около 80 % са позитивните проби за ковид на пациенти, които минават всекидневно през Спешния център в Кюстендил, заяви шефът на многопрофилната болница в града доктор Александър Величков.

Той посочи, че всеки ден се изпращат за разбор към 80 проби, при минали към 120-130 пациента.

Средно за страната броят на позитивните проби е 30-40 %, уточни още Величков и добави, че ситуацията в Кюстендил в последната седмица е много необикновена. В момента за болнично лекуване в здравното заведение са настанени към 80 души с коронавирусна зараза, усложнена с пневмония и дихателна непълнота.

От началото на месеца в болничното заведение са признати и изписани към 180 индивида, а среднодневно там се одобряват сред 10 и 15 души.



В последните няколко дни се появи и втори проблем - всеобща неуравновесеност, боязън и суматоха, обхващаща огромна част от хората, сподели доктор Величков.

Той уточни, че пациент не е върнат, само че огромна част от идващите със признаци могат да се лекуват и в домашни условия. "При нас ще настаняваме единствено пациенти, които са с изразена дихателна непълнота и нужда от прилагане на О2, с цел да могат да бъдат обезпечени кревати за тежкоболните ", сподели Величков. В момента в болничното заведение е подсигурен цялостен етаж с 50 кревати за заболели от ковид, както и още 40 кревати от различен етаж на здравното заведение.

"Още през лятото сме обезпечили уредба за подаване на О2 ", сподели доктор Величков.

Отделенията, макар болните и измежду личния състав на здравното заведение, са обезпечени с 24-часово дежурство на доктор, сестра и санитар, уточни още шефът на здравното заведение. Той разяснява и тематиката с разкриването на болница единствено за инфектирани с ковид и уточни, че откриването на такова здравно заведение в района е несвоевременно.

"Този въпрос може да се разисква в огромни градове, където има доста лечебни заведения. Всяка една болница, в случай че се трансформира напълно в Коронавирус болница, след привършване на епидемията ще престане да действа ", сподели доктор Величков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР