Около 80% от служителите на Twitter са били уволнени или

...
Около 80% от служителите на Twitter са били уволнени или
Коментари Харесай

80% от служителите на Twitter са напуснали след идването на Мъск

Около 80% от чиновниците на Twitter са били уволнени или са напуснали по лично предпочитание, откакто компанията беше добита от Илон Мъск, заяви CNBC, като се базира на вътрешна информация.

Броят на щатните чиновници в компанията е намалял до към 1300 души. По-специално, отделът, който се занимава с рекомендации по отношение на политиките на компанията, дизайна и измененията в продуктите, с цел да се подсигурява сигурността на потребителите, към този момент има по-малко от 20 чиновници на цялостно работно време.

Според инженер, който е подал оставка в компанията, сходна загуба на чиновници и редуциране на личен състав може да затрудни поддържането на услугата. Под управлението на Мъск Twitter понижи броя на чиновниците си посредством всеобщи уволнения, а други чиновници бяха принудени да изоставен след обилни промени в политиките на компанията.

Преди два дни Business Insider, базирайки се на свои източници, заяви, че съкращенията в Twitter набират скорост макар уверенията на притежателя за противоположното. Според изданието десетки чиновници, отговарящи за рекламата и монетизацията, са били принудени да изоставен компанията преди две седмици.

Мъск възнамерява да закрие доста от интернационалните офиси на Twitter, а също по този начин и в Съединени американски щати, което може да докара до понижаване на личния състав на компанията до 2000 души, уточни изданието. Преди Мъск да поеме Twitter, компанията е имала към 7500 щатни чиновници.

Припомняме, че на 27 октомври предходната година Мъск подписа договорка за 44 милиарда $ за придобиване на Twitter. Веднага след закупуването на компанията предприемачът уволни редица членове на управлението, а след време стартира и със съкращениятата на личния състав. Според Мъск компанията е отчела спад в приходите след напускането на някои рекламодатели. Twitter пусна стотици продукти от централата си в Сан Франциско на онлайн търг.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинИлон Мъск Twitter съкращeния загуба на работни места ПоследниНай-четениКомпании 52 80% от чиновниците на Twitter са напуснали след идването на Мъск Пазари 132 Потреблението на горива остава устойчиво макар растежа на цените Компании 412 Alphabet редуцира хиляди чиновници и гледа към изкуствения разсъдък Накратко 2018 Вечерни вести: Отиваме на избори; Съединени американски щати виждат ширеща се корупция в България Имоти 27018 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Компании 14048 Гръцката ION мести цялото си произвеждане на шоколад в Костинброд Компании 5252 Индексация 2.0: Втори телеком подвига цените поради инфлацията Компании 4634 Nexo се съгласи на $45 млн. санкция, с цел да приключи следствията в Съединени американски щати Всички новиниОще от КомпанииВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР