Около 8 000 души от работещите в Български пощи са

...
Около 8 000 души от работещите в Български пощи са
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Доходите не растат с темпа, с който се повишават цените в магазините

Около 8 000 души от работещите в „ Български пощи ” са се подписали за ефикасни протестни дейности. Те упорстват за 25% нарастване на заплатите и 40 лева нарастване на ваучерите, които се заплащат всеки месец. Ако няма резултат от водените договаряния, пощите ще спрат. Това значи, че и пенсиите може да не се изплатят в точния момент. Това предизвести президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия.

Той беше безапелационен, че разноските във всяко едно семейство са повече от приходите. " Доходите на хората не порастват с темпа, с който цените в магазините ", сподели той.

" Хранителните артикули не престават да се покачват, без значение че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е повишена с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всевъзможни върхове ", разяснява Димитров.

Президентът на КНСБ уточни, че инфлацията в България е висока поради спекулата. „ Няма друго пояснение за какво цените на съществени артикули и услуги у нас са толкоз по-високи, в сравнение с в някои наши прилежащи страни ”, е мнението му.

На въпрос за какво не усетихме понижаване на цените, макар обезщетенията, които се изплащат на бизнеса, той отговори: „ Защото регулаторите не работят. В една пазарна стопанска система, конкуренцията би трябвало да движи цените ”.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР