Около 780 отделни огнища на африканска чума по свинете са

...
Около 780 отделни огнища на африканска чума по свинете са
Коментари Харесай

В Румъния до момента са умъртвени над 123 000 прасета, болни от африканска чума

Около 780 обособени огнища на африканска чума по свинете са регистрирани в Румъния, като най-засегната е югоизточната част на страната, осведоми Асошиейтед прес.

Директорът на Националната санитарно-ветеринарна работа Джеронимо Брънеску заяви, че от появяването на заболяването досега са били умъртвени над 123 000 заболели свине. Властите са изплатили компенсации на свиневъди на стойност 222 000 леи (55 800 долара). Брънеску добави, че има подадени още към 700 молби за обезщетения.

Румънският президент Клаус Йоханис изиска от държавното управление, ръководено от премиера Виорика Дънчила, да вземе незабавни ограничения за прекъсване на разпространяването на заболяването и подлага на критика кабинета, че до момента се е оказал некадърен да се оправи със обстановката, съобщи Медиафакс.

Работен документ на Европейската комисия, формиран въз основата на данни от румънските управляващи, сочи, че африканската чума по свинете може да се разрасне обезпокоително в идващия интервал, засягайки над половината от територията на Румъния, заяви осведомителният уебсайт Зиаре.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР