Около 760 000 южнокорейци, които са получили първа доза от

...
Около 760 000 южнокорейци, които са получили първа доза от
Коментари Харесай

Южна Корея ще смесва ваксините на AstraZeneca и Pfizer

Около 760 000 южнокорейци, които са получили първа доза от имунизацията на "AstraZeneca ", ще получат предложение за имунизацията на "Pfizer " заради закъснение на доставките от световната скица за шерване на ваксини КОВАКС, съобщи Ройтерс.
Няколко страни, в това число Канада и Испания, към този момент утвърдиха сходно разбъркване на ваксини, най-вече заради опасения за редки и евентуално смъртоносни съсиреци, свързани с имунизацията на "AstraZeneca ".
Испанско изследване сподели, че слагането на ваксина на "Pfizer " на лица, които към този момент са получили доза от "AstraZeneca ", е безвредно и дейно, съгласно предварителни резултати.
Около 835 000 дози от имунизацията на AstraZeneca се очакваше да дойдат в Южна Корея до края на юни по линия на КОВАКС. Властите възнамеряваха да ги употребяват най-вече за имунизирането на към 760 000 здравни служащи и работещи на първа линия, които са получили първата си доза през април. Доставката обаче беше отсрочена за юли или по-късно, а страната към този момент е изразходвала запасите си от ваксини на "AstraZeneca " заради по-високото от упованията присъединяване в акцията за имунизация.
Над 27% от 52-милионното население на Южна Корея са получили най-малко по една доза към днешна дата. Страната е на път да извърши поставената цел за 70% имунизирани до септември и да доближи стадия на груповия имунитет през ноември.
Миналият месец Сеул заяви, че ще организира клинични тествания за разбъркване на имунизацията на "AstraZeneca " с тази на "Pfizer " и на други фармацевтични компании, напомня Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР