Около 750 секции се очаква да бъдат разкрити за вота

...
Около 750 секции се очаква да бъдат разкрити за вота
Коментари Харесай

Външният министър с подробности за изчезналия българин при земетресението в Турция

Около 750 секции се чака да бъдат разкрити за вота зад граница на 2 април 2023 година Това заяви служебният външен министър Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София, на брифинг за медиите през днешния ден.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 104
Той дефинира като главен приоритет на Министерство на външните работи организацията на изборите в чужбина. И изясни, че ще бъдат ангажирани всички структури на ведомството. 

По думите му над 1 000 души ще бъдат командировани. Според него тази смяна се изисква поради въведените промени в Изборния кодекс. 

План-сметката за изборите е към 8 млн. лева По-високата цена се дължи на разнообразни разноски, свързани с командировките, само че също и на нарастването на възнагражденията на чиновниците на СИК, както и на по-големия брой хора, които ще бъдат командировани за изборите в чужбина, означи Милков. 

Външният министър разяснява и земетресението в Турция и Сирия. 

България е страната, която доста бързо съумя да окаже помощ. Имаше три полета на самолети „ Спартан “, скъпа и значима помощ. Министерство на външните работи способства за организацията като посредством посолството координирахме по какъв начин се случват нещата. Оставаме във връзка. Следим обстановката с изчезналия българин. Неговите родственици са отишли на място. Консулската работа е по отношение на тях. Надяват се, че е допустимо да е жив. Има редица извадени и настанени в болница, не са разпознати. Надеждата е че той е измежду тях, посочи Милков. 

Според него няма индикации и прогнози за увеличение на бежанската вълна след унищожителното земетресение. 

Министър Милков изрече съболезнования на околните на ранените и починали при земетресението в Турция. 

Сред целите си в границите на служебният кабинет, Милков посочи работата по приемане на България в Шенген. Той акцентира, че идната седмица му следва присъединяване в конференция в Хага. Външният министър означи, че България е получила противоположна връзка относно представения първоначален меморандум за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, като оценките са позитивни. 

По отношение на РСМ, Милков съобщи: Знаете какво е отношението, което ние взехме по отношение на 4 януари. От безучастие във връзка с репресиите против българските жители и хората с българско съзнание, управляващите в РСМ пристъпиха към деяние и се видя какво е това деяние. Тук става дума за това, че не можем да не установяваме с надълбоко страдание, че опитите за надграждане на връзките с РСМ бяха минирани от управляващите в РСМ, които не позволиха отдаването на респект към Гоце Делчев. Ние се постарахме да размразим връзките. 

Първоначално беше разрешено трима жители да се поклонят на гроба на Гоце Делчев, след митинг беше позволено на петима индивида. След което спря системата им за пропускане, която не работеше в продължение на четири часа, тя не работеше единствено в едната посока, което демонстрира цялата инсценировка. Тези, които съумяха да влязат, бяха недопуснати до черквата. Никой от тези хора, които пътуваха от София, не съумя да се поклони в черквата. За сметка на това бяха задържани и бити хора, добави още министърът на външните работи.

Служебният министър означи, че Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи ще му обезпечи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР