Около 750 мигранти при две отделни операции край южното крайбрежие

...
Около 750 мигранти при две отделни операции край южното крайбрежие
Коментари Харесай

В Италия спасиха 750 мигранти

Около 750 мигранти при две обособени интервенции край южното крайбрежие на Италия бяха избавени от локалната брегова защита, оповестява " Ройтерс ".

Това се случи часове, откакто минимум петима души починаха, а 33 изчезнаха в морето при опит да влязат в Италия от Тунис.

По данни на бреговата защита към 295 души са били избавени от рибарска лодка, видяна на 167 км от крайбрежието на източния район Калабрия, а други към 450 са били избавени от различен рибарски транспортен съд на 185 км източно от Сиракуза в южна Сицилия.

Три товарни кораба и патрулна лодка от граничната организация на Европейски Съюз " Фронтекс " са се присъединили в избавителната интервенция.

Спасителните акции на мигранти в морето край Италия се оказаха в центъра на вниманието след корабокрушението на 26 февруари край крайбрежията на Калабрия, при което минимум 88 души починаха, а над 10 към момента са в неопределеност.

Лодката е била видяна преди да потъне, само че полицейските кораби не са съумели да я доближат заради неприятното време. Благотворителни организации и опозиционни политици питат за какво вместо това не са били употребявани корабите на бреговата защита, които са по-добре оборудвани за намерено море.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР