Около 7000 души с чуждестранни паспорти от 60 държави чакат,

...
Около 7000 души с чуждестранни паспорти от 60 държави чакат,
Коментари Харесай

7000 чуждестранни граждани чакат да напуснат ивицата Газа

Около 7000 души с задгранични паспорти от 60 страни чакат, с цел да изоставен линията Газа, заяви през днешния ден египетското външно министерство, представено от ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството предложения представители на разнообразни посолства на среща в Кайро, с цел да даде информация за документите, които са нужни на жителите им, с цел да влязат в Египет от палестинската територия, в която се водят военни дейности.

Не е ясно дали измежду тези 7000 души има единствено задгранични жители или и палестинци с двойно поданство. Също по този начин не е ясно дали има и други задгранични жители в Газа, които желаят да изоставен анклава.

Вчера стотици задгранични жители и палестинци с двойно поданство напуснаха Газа и минаха в Египет за пръв път след експлоадирането на войната сред Израел и " Хамас ".

Някои тежко ранени палестинци също бяха откарани в Египет през гранични пункт " Рафах ", с цел да бъдат лекувани. Палестинският Червен кръст сподели нощес, че е получил още 55 камиона с филантропична помощ и по този начин те стават общо 272, само че съгласно филантропичните служащи това към момента е по-малко от нужното.

Израел наложи блокада на линията Газа и стартира да нанася въздушни удари против гъсто обитаемата територия, откакто на 7 октомври бойци на ислямистката формация " Хамас ", която ръководи Газа, извърши терористично нахлуване против израелска общественост, при което бяха убити повече от 1400 души, а към 240 души бяха взети за заложници в Газа.

Управляваното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа сподели, че 8796 души са били убити в линията след началото на войната и 22 219 са били ранени.

Снощи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви, представена от Министерството на външните работи, че 36 български жители и членове на техните фамилии са били изведени сполучливо през днешния ден от територията на линията Газа и към този момент са в сигурност в Египет, а 37-и е изразил предпочитание да остане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР