Около 660 хиляди души са напуснали Украйна от началото на

...
Около 660 хиляди души са напуснали Украйна от началото на
Коментари Харесай

ООН: Броят на бежанците от Украйна е достигнал 660 000

Около 660 хиляди души са напуснали Украйна от началото на съветската инвазия и са минали в прилежащи страни, заяви през днешния ден Организация на обединените нации, представена от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че този брой е със 100 хиляди по-голям от оповестения от международната организация през вчерашния ден. 

„ Ситуацията наподобява се е трансформирала в най-голямата за века бежанска рецесия в Европа “, сподели на брифинг в Женева Шабия Манту, говорителка на службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците.

Тя прикани страните да продължат да дават достъп на хората, които напущат Украйна, в това число и на хора от трети страни, които са принудени да бягат от насилието.

„ Подчертаваме, че не би трябвало да има дискриминация по отношение на никой човек или група “, съобщи Манту. 

Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в това време заяви, че някои нейни наблюдаващи са блокирани в Харков и Херсон поради водените там боеве.

Някои наблюдаващи в относително по-спокойните източни райони Луганск и Донецк също към момента не са евакуирани, посочи ОССЕ, представена от ДПА. 

Базираната във Виена организация разгласи в петък, че ще изтегля своите чиновници, които са на специфична задача, която следи и записва нарушаванията на съглашението за прекъсване на огъня сред Киев и подкрепяните от Русия бунтовници в Източна Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР