Около 60 военнослужещи от западния руски град Псков (близо до

...
Около 60 военнослужещи от западния руски град Псков (близо до
Коментари Харесай

Руско опозиционно издание: Около 60 военни от Псков са отказали да воюват в Украйна

Около 60 военнослужещи от западния съветски град Псков (близо до границата с Естония и Латвия) са отказали присъединяване във военните дейности на територията на Украйна , заяви локалното опозиционно издание " Псковская губерния " (блокирано от " Роскомнадзор " на 6 март), базирайки се на свои източници.

Според вестника след първите дни на войната военните първо са отведени на територията на Беларус, а по-късно са върнати в местата им на непрекъснато дислокиране в Псков. " Сега множеството от тях са уволнени, само че някои също са застрашени от наказателни каузи ", написа " Псковская губерния ".

Руски медии неведнъж са писали за отхвърли на военнослужещи от въоръжените сили на Русия да извършват заповеди. Така да вземем за пример беше обявено, че 12 бойци от Краснодарския ОМОН, 11 бойци на ОМОН в Хакасия, към 80 морски пехотинци в Крим и към 300 военнослужещи от Южна Осетия са отказали да отидат в Украйна.

Адвокат Максим Гребенюк в изявление за " Медиазона " (медия, приета за " задграничен сътрудник " в Русия), сподели, че единствено в един от районите на Русия повече от петстотин военнослужещи са отказали да водят война в Украйна.

Според формалната позиция на Русия в Украйна се бият единствено военнослужещи на контракт и по тяхно предпочитание.

Припомняме, че, че в Украйна са били изпратени наборни военнослужещи, макар, че това няма да се случи. Според информациите съветският президент е бил доста засегнат, откакто е научил за това.

" Преди , по напътствие на Върховния главнокомандващ, президента на Русия Владимир Путин, всички командири на части от въоръжените сили получиха указания изрично да изключат наборните военнослужещи от всевъзможни задания в Украйна. Президентът Путин е осведомен за осъществяването на това напътствие ", сподели на 9 март представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред кореспонденти.

, че наборници въпреки всичко са били изпратени в Украйна. Днес съветското министерство на защитата призна " няколко обстоятелството за наличието на наборни бойци в частите на съветските въоръжени сили " в Украйна.
 Путин привиква пролетния набор в армията
Путин привиква пролетния набор в армията

Шойгу дава обещание, че няма да ги праща на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР