Около 60 деца на възраст между 8 и 15 години,

...
Около 60 деца на възраст между 8 и 15 години,
Коментари Харесай

Децата от школата на Реал Мадрид във Видин играха на Националния стадион

Около 60 деца на възраст сред 8 и 15 години, трениращи футбол в школата на „ Реал Мадрид " в гр. Видин, дойдоха в София, с цел да осъществен фантазията си да играят на националния стадион „ Васил Левски ".

Инициативата е на Министерство на външните работи и спортното министерство по случай 1 юни за деца в неравностойно състояние от гр. Видин и с. Ново Село.

Официални посетители на детския празник ще бяха министърът на външните работи Теодора Генчовска, заместник-министърът на младежта и спорта Владимир Харизанов, Хайоне Серейхо Лисаралде, представител на посолството на Испания у нас, голмайсторът Мартин Камбуров и артистът Краси Радков.

Специално видеообръщение към децата направи футболната легенда Христо Стоичков.

Фондация " Реал Мадрид " работи по разнообразни обществени планове във Видин, ориентирани към деца в неравностойно състояние и целящи тяхната сполучлива интеграция в обществото. Фондацията е главният инструмент, посредством който футболният тим „ Реал Мадрид " участва в обществото и развива културни и обществени стратегии. Част от тях са спортно-социалните учебни заведения, основани да подкрепят небогати общности и да дават достъп до спорт на деца в неравностойно състояние. За България това е първото по рода си учебно заведение, което работи взаимно с фондация " Приятели на Спорта ".

Снимки: Десислава Кулелиева

















Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР