Около 60 автомобила са изгорени по улиците на Страсбург и

...
Около 60 автомобила са изгорени по улиците на Страсбург и
Коментари Харесай

В Новогодишната нощ: Неизвестни запалиха 60 коли в Страсбург, мъж загина от пиротехника

Около 60 автомобила са изгорени по улиците на Страсбург и други градове в департамент Долен Рейн по време на улични вълнения в навечерието на Нова година, заяви вестник Dernières Nouvelles d'Alsace, представен от ТАСС
Първите известия за палежи са от към 19 часа на 31 декември от региона на Кроненбург, западно от Страсбург. След среднощ известията за горящи коли пристигнаха и от общините Мюнциг, Саверн и Оствалд. По-късно стана известно за актове на вандализъм и палежи в община Селестат.
Забраната за потребление на пиротехника е била нарушена на всички места и в един случай това е коствало живота на 25-годишен французин в комуна Буфцайм на 30 км южно от Страсбург в новогодишната нощ. По време на изстрелването на салютите една от фойерверките не е сработила. Мъжът го доближил, с цел да види каква е засечката, и тъкмо тогава фойерверкът избухнал. Според AFP, още трима души са били леко ранени при стартирането на фойерверки в други общини на Долен Рейн.
Общо жандармерията и полицията съумяха да задържат 20 души за една нощ в Страсбург и предградията му. Причината за задържането им постоянно не са протести и вандализъм, а неспазване на вечерен час, възбрана за огромни събирания и потребление на пиротехника. Изданието отбелязва, че като цяло обстановката в Страсбург е била доста по-спокойна, в сравнение с в предходни години, когато по улиците на града са се избухвали конфликти сред полицията и групи вандали.
Френското министерство на вътрешните работи разположи 100 хиляди служители на реда и жандармеристи, с цел да подсигурява сигурността по улиците на френските градове в навечерието на Нова година. Една от главните им задания беше да предотвратяват неразрешени манифестации и вълнения в градовете, както и да наблюдават за спазването на комендантския час, който работи в цялата страна от 20 до 6 часа като част от ограниченията за битка с епидемията от ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР