Около 60 000 се очаква да са първокласниците в страната

...
Около 60 000 се очаква да са първокласниците в страната
Коментари Харесай

Около 60 000 първокласници се очаква да прекрачат училищния праг в понеделник

Около 60 000 се чака да са първокласниците в страната за новата 2018/2019 образователна година и те ще са по-малко с няколко хиляди. Това сподели пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при визитата си в учебно заведение "Митрополит Авксентий Велешки " в Самоков.

Випускът, който влиза в първи клас през тази образователна година, е главно от деца, родени през 2011 година, които са по-малко от родените деца през 2009 и 2010 година, изясни министър Вълчев.

Той заяви, че екипите за обгръщане на децата и учениците в просветителната система работят на територията на цялата страна. Те наблюдават обгръщането на децата на 5 и 6 години в детските градини, на учениците от първи до седми клас, както и на учениците от гимназиалния стадий.

По думите на министър Вълчев към 50 000 - 60 000 са децата в риск в просветителната система. Сред тях има деца, които не са открити от мобилните екипи на техните адреси, има такива, които са открити и не са записани в учебно заведение, има и записани възпитаници, само че има и доста възпитаници, които не посещават постоянно учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР