Около 6,5 млн. аборта са извършени по официални данни в

...
Около 6,5 млн. аборта са извършени по официални данни в
Коментари Харесай

Шокиращо! Поголовни аборти са погубили повече от една цяла България

Около 6,5 млн. аборта са осъществени по публични данни в България от 1954 година насам. Пак съгласно формалната статистика единствено през 2016 година броят на тези интервенции е 26 446 при 56 000 регистрирани живи раждания.

Това число обаче не включва абортите на частно, тези, провокирани от лекарства и така нататък, които по наблюдения на експертите са още толкоз на брой, оповестява " Труд ".

Шокиращите числа изнесе доктор Гергана Коларова, изпълнителен шеф на Първа САГБАЛ “Света София” по време на конгрес, отдаден на репродуктивното здраве, проведен от КНСБ.

Други тревожни данни демонстрират още, че българките в репродуктивна възраст понижават. Причина за това е освен миграцията, само че и по-рано настъпваща към този момент менопауза, оповестява " Труд ".

“Допреди 15-20 години дамите влизаха в менопауза на към 50-52 години, в този момент всеобщо се влиза на към 47”, уточни доктор Коларова.

Проблемен е и мъжкият фактор, изключително в фамилиите с репродуктивни проблеми. В тези случаи той е причина за 50% от случаите на неплодородие. Това изясни пък началникът на Клиниката по урология към УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ” проф. Чавдар Славов. По думите му 15% от двойките не могат да реализират бременност в границите на 1 година

Социалният зам.-министър Султанка Петрова цитира данни, съгласно които сред 300-400 000 са младежите у нас са с репродуктивни проблеми.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР