Около 6:30 тази сутрин силен гръм разтърсва центъра на Благоевград.

...
Около 6:30 тази сутрин силен гръм разтърсва центъра на Благоевград.
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с пожара в Благоевград

Около 6:30 тази заран мощен гръм раздрусва центъра на Благоевград. Пламъци обгръщат емблематичната постройка " Купола ".

Живеещи наоколо виждат пламъци да излизат от пиано бара и подават сигнал на тел. 112. Започва евакуация на фамилиите наоколо до горящата постройка. Пожарникари изнасят на ръце и трудноподвижна 90-годишна жена.

В продължение на часове над 20 огнеборци се пробват да потушат огъня.

В " Купола " се обитават две нощни заведения, ресторант, банков офис и други търговски обекти. Всички те със съществени материални вреди.

" Срещаме малко компликации по доизгасяването, горят подпокривни пространства, които са обшити компактно с ламарина и се постанова къртене ", сподели шефът на РД ПБЗН-Благоевград Георги Пармаков.

По обед пожарът беше овладян, само че проблемите продължиха. Хората, живеещи в отсрещната постройка, останаха блокирани в домовете си с часове.

Със случая се зае прокуратурата. Една от версиите на проверяващите е тенденциозен палеж, защото на записи от камерите, предоставени от един от притежателите на помещение в постройката, е видян недоверчив мъж, към час преди началото на пожара.

" От изключване на електричеството и включването на СОТ-а е станало нещо като късо съединяване в електрическото табло на компания " Балкантон ", което е пиано бар ", съобщи Борислав Ковачки, административен началник на Районна прокуратура – Благоевград.

Според притежателя на пиано бара обаче електрическото табло е на всички обекти в постройката.

" Засега вътре няма вреди, вредите са извън пред вратите и таблото. Няма жертви, това е най-важното, тези другите вреди ще се оправят по някакъв метод ", изясни Красимир Цуцаков.

Повечето търговци нямат застраховки. Изгорялата постройка е частна благосъстоятелност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР