Около 58 000 домакинства са без ток в горната част

...
Около 58 000 домакинства са без ток в горната част
Коментари Харесай

Циклонът “Габриел” връхлетя северната част на Нова Зеландия

Около 58 000 семейства са без ток в горната част на Северния остров на Нова Зеландия в понеделник, до момента в който приближаването на циклона “Габриел ” носи мощни ветрове, проливни дъждове и големи талази към Окланд и околните райони.

В събота вечерта “Габриел ” мина около австралийската територия остров Норфолк в Тасманово море, макар че най-разрушителните му ветрове подминаха острова.

Сега той се намира северно от Нова Зеландия, като синоптиците чакат дъждовете и ветровете да се усилят с приближаването му към сушата през днешния ден и във вторник.

“Влиянието на “Габриел ” към момента е в начален етап и към момента се чака по-нататъшно съществено и тежко време за Тамаки Макаурау (Окланд), по-късно през днешния ден до вторник сутринта ”, съобщи Рейчъл Келехер, заместник-директор на ръководството на изключителните обстановки в Окланд.

“Сега не е време за блаженство ”, добави тя.

Много учебни заведения и институции на локалната власт в Окланд и горната част на Северния остров са затворени и хората са помолени да не пътуват, в случай че е допустимо. Извънредно състояние е въведено в Окланд и най-малко още четири района, написа БГНЕС.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР