Около 520 000 от българите работят на минимална работна заплата

...
Около 520 000 от българите работят на минимална работна заплата
Коментари Харесай

Експерт от КНСБ: Една трета от българите са под прага на бедност

Около 520 000 от българи те работят на минимална работна заплата и 800 000 получават минималната заплата , т.е. 1/3 от българи те са към линията на беднотия. Това демонстрират данните на шефа на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ Любослав Костов, които той заяви пред bTV. “Причините за инфлацията са преди всичко – пандемията от ковид, когато бяха напечатани доста необезпечени пари и бяха давани на хора, които не можеха да вървят на работа. Войната също катализира процесите, казусът не е в търговците. Не стоките нарастват, а парите поевтиняват ”, разяснява ръководителят на Асоциация „ Активни консуматори “ Богомил Николов.

Според него доста търговци ще понижават на грамажите на някои пакетирани артикули за оставят цените на същото равнище, само че ние ще купуваме по-малко.

Любослав Костов пък счита, че има проблем на макроикономическо равнище, поради разликата във вноса и износа и съгласно него държавното управление няма стратегия за ръководство.

По думите на синдикалиста в битката с повишаването на стоките намаляването на Данък добавена стойност не е удачно, тъй като няма да понижи крайните цени за потребителите, което е станало видно с намаляването на ставката за налога за ресторантьорите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР