Около 520 000 от българите работят на минимална работна заплата

...
Около 520 000 от българите работят на минимална работна заплата
Коментари Харесай

Около 520 000 от българите работят на минимална работна заплата

Около 520 000 от българите работят на минимална работна заплата и 800 000 получават минималната заплата, т.е. 1/3 от българите са към линията на беднотия. Това демонстрират данните на шефа на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ Любослав Костов, които той заяви пред bTV. " Причините за инфлацията са преди всичко – пандемията от ковид, когато бяха напечатани доста необезпечени пари и бяха давани на хора, които не можеха да вървят на работа. Войната също катализира процесите, казусът не е в търговците. Не стоките нарастват, а парите поевтиняват”, разяснява ръководителят на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.

Според него доста търговци ще понижават на грамажите на някои пакетирани артикули за оставят цените на същото равнище, само че ние ще купуваме по-малко.

Любослав Костов пък счита, че има проблем на макроикономическо равнище, поради разликата във вноса и износа и съгласно него държавното управление няма стратегия за ръководство.

По думите на синдикалиста в битката с повишаването на стоките намаляването на Данък добавена стойност не е удачно, тъй като няма да понижи крайните цени за потребителите, което е станало видно с намаляването на ставката за налога за ресторантьорите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР