Около 500 килограма е задържаният преди дни кокаин, импрегниран в

...
Около 500 килограма е задържаният преди дни кокаин, импрегниран в
Коментари Харесай

Около 500 кг. е задържаният в София кокаин, стойността му е близо 100 млн. лв.

Около 500 кг е арестуваният преди дни кокаин, пропит в кашони с цитрусови плодове, заяви през днешния ден във Варна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, предава Българска телеграфна агенция.
По думите му кашоните са над 6 700, а данните на Министерство на вътрешните работи сочат, че от кашон би трябвало да се извлече сред 80 и 100 грама опиат. Пазарната цена е 22 милиона евро на едро, сподели още Иванов. Той посочи, че съгласно информацията, с която разполага Министерство на вътрешните работи, опиатът е с извънредно висока непорочност, и като бъде премесен и пуснат в дилърската мрежа цената му става близо 100 милиона лв..
Главният секретар сподели, че кашоните са прибрани на несъмнено място и се охраняват, а едвам през днешния ден сутринта е завършило разтоварването на цитрусите от тях. За нас това е нов метод за преместване на опиат и би трябвало да успеем да го извлечем от самата хартия, изясни той.
Кокаинът е стигнал по море до Европа, а по-късно по суша до България. Най-вероятно дрогата е предопределена за българския пазар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР