Около 50 хиляди души са били тествани за коронавирус в

...
Около 50 хиляди души са били тествани за коронавирус в
Коментари Харесай

СЗО не откри нито един заразен с COVID-19 в Северна Корея

Около 50 хиляди души са били тествани за ковид в КНДР към края на 2021 година Всички проби са негативни, написа в районния отчет на Световната здравна организация (СЗО).

„ Общо 49 941 души бяха тествани с PCR с противоположна транскрипция на 10-дневни шпации. Взети са общо 99 608 проби, всички от които са негативни за COVID-19 “, се споделя в седмичния отчет на СЗО за Югоизточна Азия.

Отбелязва се, че през втората половина на декември в Северна Корея са били тествани както хора със признаци на грипоподобни болести или остри респираторни инфекции, по този начин и медицински служащи. Към 23 декември 2021 година в КНДР не е открит нито един случай на заразяване с ковид, отбелязва СЗО.

The Wall Street Journal заяви предходната есен, че Северна Корея е отказала да одобри към три милиона дози от имунизацията против COVID-19 на Sinovac и прикани лекарството да бъде изпратено в страни, съществено наранени от пандемията.

Въпреки че Пхенян към момента не е докладвал за разкриване на болни от ковид, западните специалисти се съмняват, че в страната в действителност няма случаи на COVID-19. КНДР поддържа тесни връзки с Китай, където бе записано първото Коронавирус огнище преди повече от 2 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР